07.12.2021
LoRaWAN® Formally Recognized as ITU International Standard for Low Power Wide Area Networking

Fremont, Kalifornija – 7. december 2021 – LoRa Alliance®, globalno združenje podjetij, ki podpira odprti standard LoRaWAN® za širokopojasna omrežja z nizko porabo (LPWAN) za internet stvari (IoT), je danes objavilo, da je Mednarodna telekomunikacijska zveza (ITU), specializirana agencija Združenih narodov za informacijske in komunikacijske tehnologije (IKT) uradno odobrila LoRaWAN kot standard.

Več pa tukaj.

02.12.2021
Montaža komunikacijskega prehoda - Gateway

Postavitev komunikacijskega prehoda (Gateway_a) je prvi, hkrati pa tudi najpomembnejši korak pri izgradnji LoRaWAN omrežja. Poleg ustrezne opreme, zanesljive komunikacije za povezavo v internetno omrežje je najpomembnejša naloga izbira pravilne pozicije za anteno.

Tako pa izgleda pokritost z javnim LoRaWAN signalom v našem kraju in okolici, ki ga zagotavljamo našim uporabnikom na današnji dan. Kljub zahtevnemu okolju in trenutno samo enemu komunikacijskemu prehodu je pokritost s signalom dobra.

Več pa v TTN_Mapper_ju.

24.11.2021
European scientists bounce first LoRa message off the Moon

‘Internet of Things’ standard LoRa could become relevant for future lunar communications.

Zanimivo branje!   Moon

11.03.2020
Šmartno v Goriških Brdih

Slikovito okolje, pogled na vinograde in sadovnjake v daljavi pa Jadransko morje. Zvečer prekrasni sončni zahodi, družba prijetnih, gostoljubnih ljudi, kozarec odličnega vina. To so Goriška Brda, tu je Šmartno. In na strehi hotela San Martin v Šmartnem v Goriških Brdih stoji naš nov LoRaWAN komunikacijski prehod.

 Če kje, je bila montaža opreme ob takem razgledu res nekaj izjemnega…

Priporočamo obisk!   www.sanmartin.si